lördag 3 april 2010

snabbtitt i bloggen

Hejsan alla pandor,

nu är det säkert full rulle på påskfirandet hos er allihopa! Har ni målat ägg, letat godis, lekt påskkärringar och påskgubbar? Ett mycket viktigt tipps: glöm inte vart ni har gömt påskäggen! ;)

Äsch, Max. Sånt händer bara dig! :D Igår prövade vi på en ny påsklek, men det hela slutade i totalt kaos… det hela började med att vi skulle pröva “ägg-gång”.

Det heter säkert olika på olika ställen i Sverige, men ni känner säkert igen det. Alla som är med i leken ska tävla i ett lopp. Och man håller en sked med ett ägg i. Och tappar man ägget så förlorar man!

Men det är också riktigt, riktigt roligt! Men Max tyckte det lät för lätt, så han ville förvandla leken till en fotbollsmatch istället! Ja, ni kan säkert tänka er hur det hela gick. Det var supersvårt att spela en match och samtidigt hålla reda på sitt ägg. Man fick springa efter bollen superförsiktigt och passa sig noga. Till slut var det så många krossade ägg på marken att man halkade vart man än gick.

Men inte bara det: till slut såg vi själva ut som att vi hade bott i ett hönshus det senaste året! Våra kläder var helt fulla med ägg-kladd! Först kastade vår målvakt Lili sitt ägg rakt på Pandi MC i ren panik när han sköt ett skott mot mål. :D Sedan tappade Kamaria sitt ägg rakt på Ella när de skulle tacklas om bollen… hi hi hi

egg_soccer

Ha ha, jättekul Max. Du klarade dig ju inte riktigt helt utan missöden. Det allra roligaste på hela matchen var i alla fall när Max skulle hoppa upp och nicka en hög boll. Men det var inte bara Max som flög upp högt, hans ägg flög också rakt upp i luften…. och precis när Max landade stolt på marken, landade ägget rakt i huvudet på honom! :D

:oops: Men hursomhelst så gjorde jag ju mål! Och det var det viktiga. :D Ja ja, nästa år leker vi nog någon annan lek. Vad brukar ni själva göra för att ha kul runt påsk? Det finns säkert tusen olika spel och lekar.


//Bubba

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar